2024. januárban tartotta a Tengu Dojo Sportegyesület 2023.évi zárógyűlését ahol Ésik Árpád elnök és Sajtos István alelnök tartottak tájékoztatót a vacsorán megjelent állandó és pártoló tagoknak. Ésik Árpád beszámolt a szervezet Sportlövész szakosztályának eredményeiről több mint 10 csoportos lövész edzés után 11. fő szerzett 2023.-ban minősített sportlövő minősítést, majd Sajtos István a Ju jutsu szakosztály vezetője 3.danos instruktor tartott beszámolót a 2023.-évi versenyeredményekről és a 2024.-ben várható versenyekről és vizsgákról.

Köszönjük mindenki kitartó éves munkáját és köszönjük Magyarország Kormányának a Bethlen Gábor Alapkezelőnek és a Nemzeti Együttműködési Alapnak és a Miniszterelnökségnek, hogy támogatják szervezetünk működését.

Az estét egy közös vacsorával és beszélgetéssel zártuk

Sok sikert 2024!!!

2023.12.16. -án tartotta a Magyar Sport Ju Jitsu Szövetség a  Magyar Bajnokságát!

Csapatunk a következő eredménnyel zárt:

Sántha Szabolcs 🥈
Kiss Róbert Levente 🥈
Jáger Péter 🥈
Lipták Máté 🥉
Halász Csongor 🥉
Gratulálunk csapatunknak!
Tengu Dojo Harcművészeti és Polgári Lövész Sportegyesület – Mándok versenyzői sikeresen szerepeltek a Fighting Liga Start Ju Jitsu Verseny!
Idén már többen második rangsorversenyüket vívják, így Egyesületünk ott lesz a decemberi Országos Bajnokságon!
A versenyen született eredmények: 
🥇Sántha Szabolcs
🥈Lipták László, Lipták Máté, Ésik Vivien,
🥉Kiss Róbert, Halász Csongor
Gratulálunk harcosainknak és Sajtos István felkészítő edzőnek!
 
Minden siker jó érzéssel tölti el az embert. A Tengu Dojo Harcművészeti és Polgári Lövész Sportegyesület – Mándok Sportlövész Szakosztálya 2023. szeptember 10.-én tartotta első Multigun és PCC minősítő versenyét!! Jelneleg szakosztályunk 30 regisztrált versenyzővel működik ebből 11 fő szerzett minősítést maroklőfegyverből és PCC sportkarabélyból!
Köszönjük az egész éves lőkiképzést Makai Lajos Luis LA lőkiképzőnek és a hasznos gyakorlati tanácsokat Robert Boda lövészetvezetőnek!!
Gratulálunk Minden Versenyzőnek!!
Kovács András kardkovácsnál jártunk Kincsesbányán. A Mester több évtizedes tapasztalattal és odaadó kitartással alkotja kardjait, mely nem csak szenvedélye, de munkája is egyben. A Japán kultúra elkötelezett híveként a mai napig is az általuk lefeketett kultúrális és szellemi utat járja.
A tanulmányútra a Tengu Dojo Harcművészeti és Polgári Lövész Sportegyesület – Mándok szervezésében István Sajtos és Lucski Csaba részvételével került sor és velünk tartott Nyesti Csaba és Ruff Norbert az Okinawa Dojo képviseletében Szatmárnémetiből.
Köszönjük szépen András Kovács Mesternek a mai napot és a Nemzeti Együttműködési Alapnak a támogatást az utazáshoz!

Az Tengu Dojo Sportegyesület tagjai Sajtos István 3 danos mester vezetésével kiemelkedő eredményeket értek el a Magyar Sport Ju Jitsu Szakszövetség rangsorversenyén, amely nagy büszkeséget jelent az egyesület és az egész közösség számára. Az elért sikerek a kemény munka, az állandó edzések és az összetartó csapatmunka eredményeit tükrözik. Remélhetőleg ezek az eredmények további motivációt adnak az egyes sportolóknak és az egész egyesületnek a további fejlődéshez és az újabb sikerek eléréséhez. Az ilyen eredmények hozzájárulnak az adott sportág népszerűségének növeléséhez, és segítenek az újabb tehetségek felfedezésében és megszerettetésében.

Eredmények:
Jáger Péter 🥇U16 aranyérem,
Sajtos Csanád 🥈U10, ezüst érem,
Kiss Róbert Levente 🥈U10, ezsüst érem,
Lipták László 🥈U21, ezüst érem,

Gratulálunk a Tengu Dojo Sportegyesületnek és a sportolóinak az elért eredményekhez!

Ésik Árpád
Elnök
Lövészetvezető

Folyamatosak a sportlövész edzések a Tengu Dojo HSE Sportlövész szakosztályánál,
jelenleg több 20 fő aktív sportlövő havonta több alkalommal vesz részt 9mm Luger kaliberű
központi gyújtású marokfegyver lövészeten.

Az órák alkalmával képzett lövészetvezetők, lőkiképzők oktatnak, hogy a sportlók elsajátítság a biztonságos fegvyerkezlés szabályait,
gyorspont lövészetet, tárcserét stb… és elsajátítsák a dinamikus lövészethez szükséges
alapokat.

A szervezet később megkezdi a 12/70 sörétes sportlövészetet is és a nagyobb
kaliberű sportkarabély lövészetet is amely később a dinamikus kombinált lövészet szempontjából
lesz fontos mozzanat.

9 fővel képviselte magát a Tengu Dojo Harcművészeti és Polgári Lövész Egyesület
Budapesten a 2023-as Ju Jitsu Ünnepén ahol találkoztak a sportágat képviselő
országos mesterekkel és különböző technikákat sajátíthattak el tőlük a föld harcon át a dobásokig, önvédelmi technikákig.

A Tengu Dojo Harcművészeti és Polgári Lövész Sportegyesület két tagja Ésik Árpád és dr. Juhász Péter tett 2022. november 8. -án sikeres Lövészetvezetői vizsgát Szentendrén.

A vizsgát a Magyar Sportlövők Szövetsége szervezte. Az egyesület későbbi megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelően képzett lövészetvezetőkkel rendelkezzen.
Egyesületünk 2023 év első felében steel challenge szakágban szeretné megkezdeni az edzéseket, azon belül is nagyobb hangsúlyt fektet a nagyobb kaliberű (9mm Luger) rövid csövű fegyverrel való gyakorlásra.

Megrendezésre került az I. Országos IKU Karate Bajnokság, tanítványaink a következő eredményekkel zártak:

I. IKU Országos Karate Bajnokság
Tengu Dojo:
Kiss Róbert:Kata🥈 Kumite🥇
Sánta Szabolcs: Kata 🥈 Kumite 🥈
Jáger Péter:Kata 🥇Kumite 🥈
Lipták László:Kata 🥈🥈Kumite 🥈🥈

Gratulálunk a tanítvanyoknak és Sajtos István 3. Dan Ju Justu felkészítő mesternek az elért eredményekhez!